عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: شرکتهای پتروشیمی عموماً محصولاتشان را صادر میکنند و سود سرشاری به دست میآورند، در نتیجه اعمال سقف ریالی قیمت بر خوراک آنها اشتباه در اشتباه است.
پنل تخصصی «استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در صنایع پتروشیمی، چالشها و راهکارها» در دومین روز نمایشگاه پتروفن با حضور مسوولان شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و بیش از ۸۰ شرکت دانشبنیان برگزار شد.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی حدود ۱۲ میلیارد دلار خوراک تحویلشده به این صنعت در سال گذشته را به حدود ۲۳ میلیارد دلار محصول با ارزش تبدیل کرده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه نگاههای مقطعی و منافع کوتاه مدت را باید کنار گذاریم، گفت: زمان زیادی برای تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی نداریم و در این مسیر همه باید دست در دست هم بگذاریم.
کاتالیست مادهای است که سرعت واکنشهای شیمیایی را از طریق کاهش انرژی فعالسازی افزایش میدهد، بدون اینکه خود در آنها دخیل باشد. کاتالیستها به علت ویژگیهای سطحی و با تغییر مسیر واکنش شیمیایی روی سرعت واکنش نیز تاثیر میگذارند و سرعت رسیدن به حالت تعادل در یک واکنش را افزایش میدهند، ولی نمیتوانند، شرایط تعادل را تغییر دهند.
رییس مرکز تهران شرکت پژوهش و فناوری با تاکید بر توان بالای این شرکت در تولید دانش، حمایت از ایده های نو و رفع نیازهای صنعت پتروشمی گفت: آماده همکاری با پژوهشگران و شرکت های دانش بنیان هستیم.
صنعت پتروشیمی اگرچه ارزآورترین صنعت کشور در حوزه صادرات غیرنفتی محسوب میشود ولی توسعه آن به الزاماتی نیاز دارد که هماکنون به عنوان چالشهایی برای رونق آینده آن ایفای نقش میکند.
معاون علمی رییس جمهوری با بیان اینکه تجارت ماده خام ۸۰ درصد سود دارد، اما ورود فناوری تا ۱۰۰۰ درصد سود ایجاد میکند، گفت: در برنامه هفتم باید ۳۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری در پتروشیمی انجام شود.
در روزهای گذشته خبر قطع گاز صنایع بروی سامانه کدال قرار گرفت. خبری که بازار سهام را تحت تأثیر قرار داد و درست زمانی که همه انتظار تغییر نرخ خوراک گاز را برای سال آینده داشتند، خبر قطع کامل خوراک منتشر شد.
مدیر برنامه ریزی و هماهنگی پژوهش، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به رشد چشمگیر دانش در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: نیروی انسانی متخصص و با تجربه، سرمایه شرکت های پژوهشی و دانش بنیان به شمار می روند.
مدیر عامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با اشاره به تست شدن اولین محموله کاتالیست پتروشیمی این شرکت در روسیه و تقاضای ۵۰ تن از آن، گفت: در صنعت پتروشیمی ۲۵۰ دانش فنی وجود دارد که میتوان برای بومیسازی آن اقدام شود و میتوان گفت صنعت پتروشیمی یکی از پر تعداد ترین شرکتهای وزارت نفت و صنعت کشور است که ظرفیت بالایی برای توسعه دارد.
نشست تخصصی بررسی چالشهای بودجه ۱۴۰۲ در صنعت پتروشیمی با حضور آقایان فریبرز کریمایی، قائم مقام انجمن پتروشیمی ایران؛ فرهاد ذاتعلی فرد، مدیر سرمایهگذاری و هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس و حامد فقرایی، کارشناس بازار سرمایه برگزار شد.
در شش ماهه اول امسال فروش محصولات پتروشیمی به دلیل تحریمها و همچنین دامپینگ روسیه در بازارهای بین المللی، کاهش یافته است و به اندازه کافی این صنعت از این ناحیه تحت فشار است.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت: سند جامع دانش فنی صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۱ رونمایی خواهد شد که به دنبال آن هزینه طرحهای پتروشیمی تا حدود ۳۰ درصد کاهش مییابد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: خام فروشی، فرآورینشدن محصولات، استفاده نکردن از تکنولوژیهای نوین و همچنین شیوه مدیریت سوخت و یارانه پنهان انرژی، میتواند در توسعه نیافتن زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی اثرگذار باشد.
رئیس انجمن توسعه حرفهای بازار سرمایه ایران با بیاثر دانستن تحریمهای جدید پتروشیمی برای این صنعت، اظهار کرد: صنایع کشور از جمله صنعت پتروشیمی بیش از آنکه از تحریم آسیب ببیند تحت تاثیر سیاستها و تحریمهای داخلی از جمله الزام به بازگشت حاصل از صادرات با نرخ ارز نیمایی است.